MENINGEN VERDEELD OVER NIEUW AVONTUURLIJK KOSTUUMDRAMA OP NETFLIX: 'TIJDVERSPILLING'

Netflix verwelkomt deze week een gloednieuw kostuumdrama op de streamingdienst: Briganti (2024– ), over een groep Italiaanse bandieten. De eerste kijkers reageren wisselend op de nieuwe serie.

Andere handige Netflix-pagina's:

Meningen sterk verdeeld

Hoewel sommigen de "authenticiteit" van de serie prijzen, noemt een ander Briganti "betekenisloos". Van "een solide plot" en "prachtige" landschappen benadrukken anderen dat het verhaal van de bandieten te veel "geromantiseerd" wordt. Gun jij het kostuumdrama een poging?

Briganti voelt zo betekenisloos aan dat je je afvraagt waarom zoveel mensen hun tijd hebben verspild aan het maken ervan.

Vikas Yadav, Midgard Times

Briganti maakt gebruik van een moderne vertelstijl, maar blinkt uit in authenticiteit. Door de historische authenticiteit zorgvuldig te balanceren met hedendaagse gevoeligheden, zorgen de schrijvers ervoor dat kijkers zich volledig kunnen onderdompelen in het 19e-eeuwse Italië en zich op een persoonlijk niveau met de personages kunnen verbinden.

Tarushi Patali, Feast of Legends

Het fenomeen bandieten wordt geromantiseerd en de hoofdrolspelers groeien uit tot figuren met heroïsche trekjes, waarbij ze veel anders vergeten. Een narratieve keuze, ongetwijfeld. Maar als het gaat om de omgang met dergelijk materiaal, ook al is het geïnspireerd door echte figuren, moet zoveel (historische) verwarring worden vermeden.

Manuela Santacatterina, The Hollywood Reporter Roma

De personages worden ondersteund door een solide plot en personages en op technisch niveau maakt Briganti ontegenzeggelijk indruk. Het production design is erg mooi en de landschappen - ondanks enkele lichtproblemen in nachtscènes - zijn vaak prachtig.

Jonathon Wilson, Ready Steady Cut

Italiaanse bandieten

Een vrouw wordt gedwongen te ontsnappen uit haar dorp, waarna ze zich aansluit bij een groep struikrovers. Daar zal ze één van de meest meedogenloze en strategische leiders worden... Maar ze is niet de enige die voor dit leven kiest en al snel komt ze in contact met andere vrouwen zoals zij.

Om het goud van het Zuiden terug te winnen en de boeren weer hoop te geven, hebben de verschillende bendes struikrovers geen andere keuze dan zich te verenigen tegen de gemeenschappelijke vijand. Struikrovers tegen de staat, maar ook struikrovers tegen struikrovers, in een strijd waarin je bereid moet zijn om zelfs je menselijkheid op te offeren om de onderdrukkers te overwinnen.

2024-04-26T09:31:09Z dg43tfdfdgfd