'BABY REINDEER' LEIDT TOT ZOEKTOCHT NAAR ECHTE STALKER, RICHARD GADD DOET OPROEP AAN KIJKERS

Na het zien van Baby Reindeer (2024), naar het waargebeurde verhaal van hoofdrolspeler Richard Gadd zelf, zijn meerdere kijkers nu op zoek naar zijn echte stalker. Maar de ster roept stellig op: "Dat is niet het punt van deze serie".

De echte 'Martha'

De succesvolle serie is gebaseerd op Gadds echte ontmoetingen met een vrouwelijke stalker, die in de serie Martha heet om de identiteit van de echte persoon te beschermen. Maar fans van Baby Reindeer doen nu zelf pogingen om de echte McCoy te ontmaskeren.

Valse beschuldigingen

De zoektocht van de internetspeurneuzen leidde naar een bepaalde man, die nu valselijk wordt beschuldigd. Op sociale media roept Gadd op om hiermee te stoppen en neemt op voor de man. "Mensen van wie ik hou, met wie ik heb gewerkt en die ik bewonder (inclusief Sean Foley) raken onterecht verstrikt in speculaties. Speculeer alsjeblieft niet over wie de mensen in het echte leven zouden kunnen zijn. Dat is niet de bedoeling van onze serie."

Politie is op de hoogte

De Britse regisseur Sean Foley wordt zó lastiggevallen door valse beschuldigingen, dat de politie eraan te pas moest komen. Dat schrijft de filmmaker zelf op X/Twitter.

Baby Reindeer

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de relatie tussen schrijver Richard Gadd en zijn vrouwelijke stalker. Ze stuurde meer dan 40.000 emails, 350 uur aan voicemails en 106 geschreven brieven naar hem. Ook ontving hij een rendierspeeltje, slaappillen, een wollen muts en boxershorts van haar.

2024-04-26T07:00:45Z dg43tfdfdgfd