WOORDGRAP THOMAS DE GENDT VALT NIET GOED BIJ ATTILA VALTER: “DIT VIND IK NIET LEUK”

Attila Valter heeft Thomas De Gendt aangesproken op een grap die de Belg over hem maakte op sociale media. De coureur van Lotto Dstny keek woensdag naar de Giro d’Italia en zag Valter vallen. Daarbij maakte hij de woordgrap ‘Wie valter’, maar daar kon de Hongaarse kampioen van Visma | Lease a Bike niet om lachen.

Eerst reageerde Valter met een vragende smiley op het X-bericht (voorheen Twitter) van De Gendt. “Het gaat om een grap met jouw naam. Je Nederlandse ploeggenoten zullen het wel uitleggen”, reageerde de ervaren Vlaming daarop. Echt grappig vond Valter het echter niet. Hij reageerde kort en krachtig: “Ze hebben het uitgelegd. Ik vind het niet leuk.”

Thomas De Gendt besloot daarop niet om zijn bericht te verwijderen na de reactie van Valter. “Het is een verschil van smaak, maak je geen zorgen”, zo gaf hij aan.

Over de schade bij Valter, die zondag in de tweede rit ook al betrokken was bij een valpartij, heeft Visma | Lease a Bike nog niets laten weten. De Hongaar kwam in Lucca uiteindelijk meer dan tien minuten na het peloton over de finish, waardoor hij weggezakt is naar de 61ste plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia.

2024-05-08T17:54:48Z dg43tfdfdgfd