JAI HINDLEY LANGER IN DIENST VAN BORA-HANSGROHE

Jai Hindley zal ook na dit seizoen uitkomen voor BORA-hansgrohe. De 27-jarige Australische klimmer heeft zijn aflopende verbintenis namelijk verlengd, net als de jonge Duitser Florian Lipowitz.

Hindley begon zijn profcarrière bij Team Sunweb, maar besloot eind 2021 andere oorden op te zoeken en kwam terecht bij BORA-hansgrohe. In zijn eerste jaar in Duitse loondienst boekte hij meteen de (voorlopig) grootste overwinning uit zijn carrière, met eindwinst in de Giro d’Italia. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Tour en dit resulteerde meteen in ritwinst, één dag in de gele trui en een zevende plek in het eindklassement.

Ondanks de successen van Hindley in het rondewerk besloot BORA-hansgrohe met Primoz Roglic een nieuwe rondekopman binnen te halen, maar het is voor de Australiër geen reden om zijn biezen te pakken en te vertrekken. Sterker, Hindley heeft inmiddels zijn krabbel gezet onder een langere verbintenis. Het is niet duidelijk voor hoeveel jaar Hindley precies heeft bijgetekend.

2024-04-24T11:15:54Z dg43tfdfdgfd