EREPLAATSEN VOOR KNAVEN, SOUREN EN KOSTER IN TSJECHIë EN LUXEMBURG

Mirre Knaven (AG Insurance-Soudal NXTG) is als tweede geëindigd in Gracia Orlova, een van de meest bekende rittenkoersen van Tsjechië. Ook in Luxemburg waren er ereplaatsen voor Nederlandse rensters. Zo eindigden Scarlett Souren (VolkerWessels) en Anouska Koster (Uno-X Mobility) op het podium in het Festival Elsy Jacobs.

Eerst over Mirre Knaven. De 19-jarige dochter van oud-wielrenners Servais Knaven en Natascha den Ouden won eerder deze week een heuvelrit in Gracia Orlova en strandde uiteindelijk op 31 seconden van eindwinnares Corinna Lechner, die al op de openingsdag de macht greep en de leiderstrui niet meer afstond. Naast Lechner en Knaven mocht ook Urska Zigart, de partner van Tadej Pogačar, mee het eindpodium op.

Het Festival Elsy Jacobs was jarenlang een bekende rittenkoers, maar is sinds dit jaar opgesplitst in twee eendagswedstrijden. Zaterdag wist Marta Lach de ‘Festival Elsy Jacobs à Garnich’ te winnen voor Christine Majerus en Katrine Aalerud. Lach had genoeg te lachen, want de Poolse won zondag ook de versie in Luxemburg-stad.

Ze wist in de sprint af te rekenen met drie Nederlandse rensters; Scarlett Souren en Anouska Koster mochten mee het podium op en Femke Gerritse werd vierde. Overigens was de slotfase van het Festival Elsy Jacobs erg tumultueus, omdat de wedstrijd in extremis met een lokale ronde werd ingekort. Dit gebeurde vanwege een brand ergens op het parcours. De rensters hoorden dit pas drie kilometer voor de finish.

2024-04-28T17:32:37Z dg43tfdfdgfd