ZACK SNYDER WILDE LEONARDO DICAPRIO ALS LEX LUTHOR IN 'BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE'

De iconische rol van Lex Luthor uit de Superman-stripboeken werd in Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) gespeeld door Jesse Eisenberg, maar dit had ook heel anders kunnen lopen. Niemand minder dan Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio is namelijk in gesprek geweest met regisseur Zack Snyder over de rol.

Bespreking

In een recent interview met Josh Horowitz ter promotie van zijn nieuwe film Rebel Moon: The Scargiver (2024), onthulde Snyder dat voordat Eisenberg aan boord was als de bekende schurk, hij andere acteurs overwoog waaronder Leonardo DiCaprio. De twee hebben zelfs een ontmoeting gehad om de rol te bespreken. "Hij had eigenlijk veel goede ideeën, alleen al tijdens de vergadering," vertelt Snyder.

Ik denk dat hij uiteindelijk zoiets had van 'Eh, ik weet het niet'. Maar hij was echt slim over het materiaal en echt slim over het personage.

Zack Snyder

Snyder herinnert zich nog dat DiCaprio zelfs degene was die het idee opperde om Superman op een gegeven moment tegen de Justice League te laten vechten. De rol ging uiteindelijk naar de The Social Network-acteur, maar Snyder onthulde ook dat hij naast DiCaprio ook gesprekken had met Adam Driver voor de rol van de schurk.

Nieuwe focus

Na Superman v Batman regisseerde Snyder ook de groote DC-films Justice League (2017) en Zack Snyder's Justice League (2021). Nu is Snyders focus verschoven naar een nieuwe sciencefictionfranchise: Rebel Moon, waarvan het vervolg nu te zien is op Netflix.

2024-04-19T16:10:27Z dg43tfdfdgfd