WERELDWIJD FORS BEKRITISEERDE FILM NOG STEEDS DE POPULAIRSTE OP NETFLIX

Hoewel de productie misschien niet aan de verwachtingen voldoet en als ondermaats wordt beschouwd, weerhoudt dit alles Netflix-abonnees er niet van om te kijken naar Rebel Moon: Part One - A Child of Fire (2023). Drie weken na de release blijft de scifi de meest bekeken film op Netflix wereldwijd.

Het gaat om de kijkcijfers

Ondanks het enthousiasme en de inspanningen oogt regisseur Zack Snyder onaangedaan door de negatieve kritiek. Hij lijkt de beoordeling met een korreltje zout te nemen, wellicht omdat hij heeft opgemerkt dat de slechte recensies niet in lijn zijn met de kijkcijfers. Uiteindelijk zijn het de kijkcijfers waar Netflix het meest waarde aan hecht. Eind april maakte Snyder zijn wens bekend om nog minstens twee films aan de franchise toe te voegen.

Geen concurrentie

Rebel Moon: The Scargiver schittert niet alleen op Netflix; de film lijkt vrijwel geen concurrentie te hebben. In de week van 22-28 april werd deze sciencefictionfilm maar liefst 18,8 miljoen keer bekeken. Op de tweede plaats prijkt Anyone But You (2023), helaas niet beschikbaar op Netflix in Nederland. Deze romcom, met 10,8 miljoen kijkers in de afgelopen week, kan niet wedijveren met de populariteit van Rebel Moon: The Scargiver. Uiteraard is deze ongelijkheid in aandacht deels toe te schrijven aan de beperkte distributie van de romcom. Zijn we werkelijk zo ontevreden over Snyders werk of domineert de negatieve toon simpelweg het gesprek?

2024-05-05T14:22:36Z dg43tfdfdgfd