VIDEO: ZELDZAME VERSIE VAN RUSSISCH GEPANTSERD VOERTUIG GESPOT IN OEKRAïNE

Video: Zeldzame Versie van Russisch Gepantserd Voertuig Gespot in Oekraïne. Foto en video: Telegram / ovbron

Een zeldzame versie van het infanteriegevechtsvoertuig BMP-3 werd gespot nabij het slagveld in Oekraïne, zoals te zien is in een video die verspreid werd via Russische telegramkanalen.

+ Klik hier om de video te bekijken

Deze nieuwe modificatie is uitgerust met extra explosieve reactieve bepantsering (ERA), wat wijst op een significante upgrade om de defensieve capaciteiten te versterken. Analisten speculeren dat de BMP-3 is verbeterd met 4S24 ERA-kits, als onderdeel van het “Karkas-2” programma dat is ontwikkeld om de bescherming van lichte voertuigen tegen antitankdreigingen te vergroten.

+ Honda NSX van Ayrton Senna, persoonlijke auto van de coureur, te koop aangeboden voor een miljoenenbedrag

Het 4S24-systeem staat bekend om zijn anti-cumulatieve effectiviteit, vergelijkbaar met de 4S20 Kontakt explosieve reactieve bepantsering, maar met slechts de helft van het gebruikte explosiemateriaal.

Om de integriteit van de romp, die relatief fragiel is, te behouden, zijn de dynamische beschermingselementen ingekapseld in een polymeercontainer met schuim. Dit ontwerp heeft tot doel de gedetoneerde metalen platen te vertragen en te verspreiden, waardoor het effect van cumulatieve projectielen wordt geneutraliseerd en de primaire functie van het voorkomen van penetratie behouden blijft.

Volgens Russische bronnen heeft het dynamische beschermingssysteem Karkas-2 zich bewezen als effectief in het voorkomen van detonatieoverdracht tussen beschermingselementen, wat essentiële verdediging biedt tegen het effect van cumulatieve projectielen.

De BMP-3 is uitgerust met 4S24-pantserblokken langs de zij- en voorzijde. Deze verbeteringen bieden echter geen bescherming tegen de nieuwe dreiging van Oekraïense zelfmoorddrones, wat de voortdurende uitdagingen benadrukt bij het verbeteren van de voertuigbescherming tegen technologische vooruitgang op het slagveld.

BMP-3

BMP-3. Foto: Wikimedia

De BMP-3 is een infanteriegevechtsvoertuig dat is vervaardigd in de Sovjet-Unie. De afkorting BMP staat voor boevaya mashina pehoty (“infanteriegevechtsvoertuig”). Het is een amfibisch gepantserd voertuig op rupsbanden dat is ontworpen om grond- en luchtdoelen te vernietigen wanneer het stilstaat, beweegt of navigeert.

Met informatie van defence-blog.com. Foto en video: Telegram / ovbron. Deze inhoud is gemaakt met behulp van AI en beoordeeld door het redactieteam.

2024-04-26T14:31:02Z dg43tfdfdgfd