'THE MOVIE CRITIC' WORDT NIET LANGER DE TIENDE EN LAATSTE FILM VAN QUENTIN TARANTINO

Opmerkelijk nieuws uit Hollywood. De voorbije maanden kwamen we regelmatig op de proppen met nieuwtjes over The Movie Critic, de tiende en naar verluidt laatste film van cultregisseur Quentin Tarantino. De opnames zouden dit jaar beginnen, maar volgens bronnen van The Hollywood Reporter gaat dat plan nu toch niet door: Tarantino heeft zich teruggetrokken.

Cross-over?

The Movie Critic was gesitueerd in het Californië van 1977 en moest vertellen over een cynische filmrecensent (volgens Tarantino zelf niét geïnspireerd door zijn mentor Pauline Kael). In februari scheen door dat Brad Pitt in beeld was om zich bij de cast te voegen, waarbij het er onlangs zelfs op leek dat er een soort cross-over-project in de pijplijn zat. Pitt zou dan opnieuw Cliff Booth spelen, de stuntman die hij eerder vertolkte in Once Upon a Time... in Hollywood (2019).

Streep door de rekening

Het was de bedoeling dat er in augustus één dag voor The Movie Critic zou worden opgenomen, waardoor Tarantino in aanmerking kon komen voor een voordelig belastingkrediet. In 2025 zou de productie vervolgens verder worden doorgezet. Wat Tarantino de laatste paar weken exact bewogen heeft, is niet duidelijk, maar door die plannen zijn nu een streep gezet. Tarantino heeft zich bedacht, klinkt het, en het project volledig van zich af geschoven.

Toch weer tien?

In artikelen over The Movie Critic gaat het al vanaf het begin om Tarantino's voornemen om een duidelijke laatste film af te leveren. Nu de maker zijn actuele project zelf in de ijskast heeft gestopt, is het de vraag welke stappen hij zal gaan zetten om nummer tien alsnog te realiseren. Ook moet blijken of hij zich voor die gelegenheid opnieuw kan verzekeren van de interesse van Brad Pitt en andere gespeculeerde sterren.

2024-04-18T07:24:43Z dg43tfdfdgfd