RICHARD GADD OVER WAARGEBEURD VERHAAL ACHTER NETFLIX-SERIE 'BABY REINDEER': 'EERST WAS HET GRAPPIG'

Op Netflix kijk je sinds kort naar de Britse miniserie Baby Reindeer (2024), gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Gadd en zijn stalker. De komiek gaat nu dieper in op het echte verhaal achter de nieuwe serie.

40.000 emails

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de relatie tussen schrijver Richard Gadd en zijn vrouwelijke stalker. Ze stuurde meer dan 40.000 emails, 350 uur aan voicemails en 106 geschreven brieven naar hem. Ook ontving hij een rendierspeeltje, slaappillen, een wollen muts en boxershorts van haar. Gadd vertelt dat hij en zijn vrienden in het begin nog niet de ernst van de situatie door hadden.

Eerst vond iedereen in de kroeg het grappig dat ik een aanbidster had. Toen begon ze mijn leven binnen te dringen, ze volgde me, kwam opdagen bij mijn optredens, wachtte voor mijn huis, stuurde duizenden voicemails en e-mails.

Richard Gadd in een interview met The Times

Koosnaampje

Gadd werd vier jaar lang gestalkt door een vrouw die hem 'Baby Reindeer' noemde. De schrijver en komiek geeft toe dat hij de situatie zelf anders aan had kunnen pakken.

Ik was [toen] geen perfect persoon, dus het heeft geen zin om te zeggen dat ik dat wel was. En ik weet terwijl ik die delen doe dat mensen denken dat ik geen aardig persoon ben - wat het moeilijk maakt om ze uit te voeren.

'Realistisch beeld'

Met zijn Netflix-serie, die afgelopen week maarl iefst 2,6 miljoen keer werd bekeken op de streamingdienst, hoopt Gadd een realistisch beeld te geven van stalken. Iets wat normaal wordt geromantiseerd op tv, aldus de komiek.

Stalking op televisie is meestal erg sexy. Het heeft een mystiek. Het is iemand in een donker steegje. Het is iemand die heel sexy is, die heel normaal is, maar dan beetje bij beetje de vreemde kant op gaat. Maar stalken is een mentale ziekte. Ik wilde echt de lagen van stalking laten zien met een menselijke kwaliteit die ik nog niet eerder op televisie had gezien. Het is een stalkerverhaal dat op zijn kop wordt gezet. Het neemt een troop en zet het op zijn kop.

2024-04-17T12:09:08Z dg43tfdfdgfd