'REBEL MOON'-REGISSEUR KOMT DIT NAJAAR MET GLOEDNIEUWE ANIMATIESERIE

Zack Snyder komt dit najaar met een gloednieuwe animatieserie. Twilight of the Gods verbeeldt een mythische strijd waarin een dapper meisje het opneemt tegen een hogere macht. De regisseur van de bekritiseerde 'Rebel Moon'-films heeft op sociale media alvast een krachtig eerste beeld van de serie gedeeld.

Stemmen van het pantheon

"We vrezen de goden niet", luidt de tagline van dit nieuwe project, waarin de daadkrachtige Sigrid, een personage dat geïnspireerd is door de Noorse mythologie, na een rampzalige gebeurtenis op missie gaat om een god tot de orde te roepen.

Het eerste beeld geeft een duidelijke indruk van het sterke meisje, dat gezelschap zal krijgen van verschillende grote namen uit het Noorse pantheon. Zo spreekt de Scandinavische ster Pilou Asbæk de stem van dondergod Thor in en John Noble die van vader Odin. Helemaal opvallend is de naam van de ster die Sigrid gaat vertolken: dat is namelijk die van de Nederlandse Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049 (2017)).

Ook Stuart Martin, Paterson Joseph, Rahul Kohli, Jamie Clayton, Kristofer Hivju, Peter Stormare, Jamie Chung en Corey Stoll leveren hun stemmen voor dit avontuurlijke animatieproject, dat overigens niét door Snyder zelf wordt geregisseerd. Wel treedt de maker op als producent. Twilight of the Gods maakt deel uit van een deal tussen de Rebel Moon-man en de streamingdienst, waarbij Snyder voor meerdere projecten garant staat.

Einde niet in zicht

De vele negatieve reacties op de Rebel Moon-films hebben de regisseur nog niet geremd in zijn plannen; vorige week gaf Snyder aan dat hij denkt aan een zestal films. Twilight of the Gods moet zogezegd in het najaar op Netflix gaan verschijnen. Een releasedatum is nog niet bekend.

2024-04-25T10:12:27Z dg43tfdfdgfd