'QUIET ON SET'-MAKERS KOMEN MET DOCUSERIE OVER GERUCHTMAKENDE BACKSTREET BOYS-ZANGER

Na de aanzienlijke aandacht voor de onthullende docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV (2024), komt realitykanaal Investigation Discovery binnenkort opnieuw met een geruchtmakend project. Fallen Idols: Nick and Aaron Carter (2024) gaat over een van de zangers van de befaamde Backstreet Boys, die er volgens een van zijn ex-vriendinnen "goed uitziet, maar tot vreselijke dingen in staat was"....

Schokkende toestanden

Quiet On Set ging over de schokkende toestanden achter de schermen bij kindertelevisienetwerk Nickolodeon, waar Drake & Josh-ster Drake Bell op zeer jonge leeftijd te maken kreeg met seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vierdelige docuserie is in Nederland inmiddels te zien op Discovery+ (realitykanaal ID valt onder Discovery, red.) én op HBO Max, twee streamingdiensten die in de nabije toekomst samengevoegd zullen worden.

Drie beschuldigers

Het nieuw aangekondigde Fallen Idols laat opnieuw zien welke gruwelen er achter een dekmantel van beroemdheid en sterrentelevisie schuil kan gaan. De eveneens vierdelige docuserie zal zich richten op Backstreet Boys-zanger Nick Carter en zijn broer Aaron, die met elkaar in onmin kwamen te leven toen Aaron het ging opnemen voor mensen die Nick beschuldigden. In 2023 werd de popster namelijk door een derde vrouw beschuldigd van seksueel misbruik; de eerste beschuldiging dateert van 2017.

"Nick ziet eruit als een perfecte Ken-pop, maar ik weet hoe hij ook kan zijn", stelt ex-vriendin Kaya Jones (van de popgroep Pussycat Dolls). Jones had een relatie met de acteur in 2004, toen zijn sterrenrol onbetwist was en iedereen hem de hemel inprees.

Er zijn dingen die ik weet over Nick, die zijn huis tot de grond toe zouden kunnen afbranden

Kaya Jones

Verstoorde dynamiek

Tussen 2017 en nu heeft Carter zich altijd verweerd tegen de beschuldigingen aan zijn adres. In de verdediging van zijn advocaat wordt onder meer verwezen naar de opzwepende werking van de #metoo-beweging. Dat broer Aaron Carter het niet voor de Backstreet Boys-zanger, maar voor de vermeende slachtoffers opnam, heeft de boel voor Nick wel aardig gecompliceerd. In 2022 kwam de band tussen de twee tot een tragisch slot toen Aaron overleed aan drugsgebruik en het inhaleren van perslucht.

Ben je benieuwd hoe de docuserie "het gordijn opent van de verstoorde dynamiek binnen de familie Carter"? In de VS wordt de docuserie op 27 en 28 mei uitgezonden op ID. Deze zender is in Nederland niet toegankelijk, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de afleveringen (net als bij Quiet on Set) kort daarna ook op HBO Max zullen verschijnen.

2024-04-25T07:11:48Z dg43tfdfdgfd