POSITIEVE SIGNALEN VOOR SEIZOEN 2 VAN NETFLIX-HIT '3 BODY PROBLEM'

3 Body Problem (2024– ), de Netflix-hit van maart, blijft stil over een tweede seizoen. Er is nu toch een sprankeltje hoop: recente kijkcijfers onthullen dat de serie niet alleen twee weken lang de populairste was op Netflix, maar ook de meest bekeken serie op alle streamingplatforms.

Beter dan de rest

Gezien de uitzonderlijke kosten die gepaard gaan met de productie van 3 Body Problem, moet de serie buitengewoon goed presteren om een verlenging te rechtvaardigen. Het behalen van hoge kijkcijfers, zoals bij andere series, is niet voldoende voor deze scifi-productie. Nu blijkt echter dat 3 Body Problem meer heeft bereikt dan alleen goede kijkcijfers op Netflix. Bij de lancering was de serie zelfs de best bekeken productie op alle streamingdiensten, wat aantoont dat het een fenomeen is dat de grenzen van het platform overstijgt. Is dit dan eindelijk een reden voor Netflix om de scifi te verlengen?

Meer en meer

De kosten voor het eerste seizoen waren reeds gigantisch hoog, maar volgens lezers van de boeken worden de boeken, die als bronmateriaal dienen, per boek wilder. Dit betekent mogelijk meer effecten, grotere stunts en nóg imposantere sets. En jawel, dit zal ongetwijfeld gepaard gaan met nog hogere kosten. De makers van de serie hebben aangegeven het liefst drie of vier seizoenen te willen maken. Vermoedelijk zal Netflix spoedig een beslissing nemen over de toekomst van 3 Body Problem.

2024-04-28T12:09:39Z dg43tfdfdgfd