NIEUWE BIOSCOOPFILM DEBUTEERT MET EEN ROTTEN TOMATOES-SCORE VAN 12%: 'EEN VREEMDE MENGELING VAN IDEEëN...'

De nieuwe horrorfilm Tarot (2024) horrort niet bij iedereen even goed. Het verhaal is gebaseerd op de roman Horrorscope, geschreven door Nicholas Adams en uitgebracht in 1992. De film draait om een groep vrienden die per ongeluk een dodelijke vloek heeft uitgesproken. Helaas komt de film drie dagen na release niet verder dan een Rotten Tomatoes-score van slechts 12%.

Negatieve reacties: geen probleem

Veel enthousiasme is er niet voor Tarot. Desalniettemin doet de film het niet slecht wat betreft omzet. Het gaat om een kleine film die tot stand is gebracht met een budget van slechts $8 miljoen. Dit weekend zal de film naar schatting al zo'n $6,25 miljoen hebben omgezet. Al met al lijken de negatieve recensies de financiën van de productie niet in de weg te zitten. De recensenten zijn duidelijk over de film: een stereotype slappe tienerhorrorfilm.

Een vreemde mengeling van ideeën...

Recensist Mark Dujsik

In de eerste akte wordt alles verteld wat er gaat gebeuren. Een generieke, saaie oefening in 'horror' die niets nieuws te zeggen of te bieden heeft, terwijl het je bedelft onder overmatige schrikeffecten.

Recensist Fico Cangiano

Toch de moeite waard

Niet iedereen is teleurgesteld de bioscoop uitgekomen. Hier en daar werd er ook van de horror genoten. Terwijl de filmcritici gaan voor een score van 12%, gaat het algemene publiek voor een voorzichtige voldoende met een score van 58%.

Geen man over boord

Tarrot is geschreven en geregisseerd door Spenser Cohen en Anna Halberg. De cast bestaat uit onder meer Harriet Slater, Jacob Batalon en Avantika. Met nog anderhalve week te gaan voordat de grote concurrent van Tarot, The Strangers: Chapter 1 (2024) in de bioscoop verschijnt, heeft de film ruim tijd om alsnog een winstgevend project te worden.

Tarot is nu te zien in de bioscoop.

2024-05-05T15:37:42Z dg43tfdfdgfd