NETFLIX WERKT AAN FILM VOL SPANNING EN SENSATIE MET HELEN MIRREN, PIERCE BROSNAN EN BEN KINGSLEY

Amblin, het productiebedrijf van Steven Spielberg, ging de afgelopen weken de strijd aan met 14 andere studio's om de rechten te bemachtigen van de bestseller The Thursday Murder Club, geschreven door Richard Osman. De film, die geregisseerd zal worden door Chris Columbus, gaat over een groep vrienden die het oplossen van moorden onder de knie probeert te krijgen en zal op Netflix in première gaan.

Een bont gezelschap

De vier vrienden wagen zich regelmatig in de duistere diepten van onopgeloste moordmysteries. Als een projectontwikkelaar dood wordt aangetroffen, blijken de vrienden zich dichter bij een moordzaak te bevinden dan ooit gedacht. Mirren speelt de rol van voormalig spion Elizabeth, Kingsley zal te zien zijn als psychiater Ibrahim en Brosnan als voormalig vakbondactivist Ron.

Een primeur

Niet eerder werd er door een studio zoveel betaald voor de rechten op een debuutroman. Het boek is gigantisch populair en wordt veelbelovend geacht voor verfilming. Sinds zijn debuutroman heeft Osman nog drie bestsellers op de markt gebracht: The Man Who Died Twice, The Bullet That Missed en The Last Devil to Die. In 2025 wordt zijn vijfde boek verwacht.

De opnames van The Thursday Murder Club zullen eind juni van start gaan en vinden plaats in het Verenigd Koninkrijk. Regisseur Columbus is onder meer bekend van Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001), Home Alone (1990) en Mrs. Doubtfire (1993).

2024-04-27T13:05:49Z dg43tfdfdgfd