'NATIONAL TREASURE 3' TOCH IN DE MAAK VOLGENS PRODUCENT

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat National Treasure (2004) met Nicolas Cage uitkwam. Na de release van het tweede deel, National Treasure: Book of Secrets (2007), is er al sprake van een nieuw vervolg, maar dat bleef (op een serie na) vooralsnog uit. Tot nu, want er lijkt officieel een derde deel in de maak te zijn!

Development hell

Al jaren bevindt National Treasure 3 zich in de zogenoemde development hell, maar de film begint er volgens producent Jerry Bruckheimer langzaam uit te worstelen. Er komt namelijk wél een derde deel in de succesvolle filmreeks.

Goedkeuren door Nicolas Cage

"We werken er nu al lange tijd aan", vertelt Bruckheimer in gesprek met Movieweb. "We hebben een briljante schrijver gevonden die er op dit moment aan werkt. Als het script binnen de tijd klaar is, sturen we het op naar hoofdrolspeler Nicolas Cage." Volgens de producent moet de acteur de film dan alleen nog maar goed te keuren voordat de officiele productie kan beginnen.

Spin-off

In 2004 kwam National Treasure uit en dat was een groot succes. Ook National Treasure: Book of Secrets uit 2007 was enorm succesvol, dus hoopten fans altijd op meer van de reeks. Dat kwam er, maar niet helemaal in de vorm waar kijkers aan dachten. In 2022 kwam namelijk de serie National Treasure: Edge of History (2022–2023) uit, ondanks dat er nog steeds hoop was voor een derde deel. De spin-off werd wegens gebrek aan succes dan ook na één seizoen gecanceld.

2024-03-28T17:24:02Z dg43tfdfdgfd