'MASTERS OF THE UNIVERSE'-VERFILMING VERHUIST VAN STREAMINGDIENST EN KRIJGT ALSNOG RELEASE

Het zag er aardedonker uit voor Masters of the Universe (2026), de geplande nieuwe live-actionfilm met het wereldberoemde Mattel-personage He-Man. Netflix zou de honneurs waarnemen maar trok vorige zomer de stekker eruit. Concurrent Amazon heeft het project nu uit het slop getrokken en gunt de avonturier zelfs een bioscooprelease.

Een zwaard doet wonderen

Masters of the Universe introduceert de tienjarige prins Adam, die op aarde landt in een ruimteschip en op zoek moet naar de tastbare link met zijn thuisplaneet Eternia: een magisch zwaard dat hem kan helpen om in de gevreesde He-Man te veranderen.

Pijnlijke beslissing

Het verhaal van de live-actionbewerking zal voortborduren op He-Man and the Masters of the Universe (1983–1984), de animatieserie die in de '80s insprong op de creatie van de Mattelpoppetjes. Toen Netflix in 2023 uit het project stapte had het al zo'n 30 miljoen uitgegeven om de terugkeer van He-Man tot een succes te maken.

Amazon MGM Studios en Mattel Films hebben nu de handen ineen geslagen om de film alsnog te realiseren, en doen dat in samenwerking met regisseur Travis Knight (Kubo and the Two Strings (2016)). Het is de bedoeling dat de film in 2026 klaar is en dan ook in de bioscopen gaat verschijnen. De Amerikaanse datum is 5 juni 2026, een eventuele Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

2024-05-02T09:25:02Z dg43tfdfdgfd