MARIA ISKARIOT WINT HUMO'S ROCK RALLY MET NEDERLANDSTALIGE PUNK

De finale van de tweejaarlijkse Rock Rally vond vanavond plaats in de AB in Brussel. Maria Iskariot kwam van de 10 finalisten als winnaar uit de bus. Frontvrouw Helena Cazaerck, Loeke Vanhoutteghem, Amanda Barbossa en Sybe Versluys winnen 10.000 euro. De groep brengt stevige punksongs in het Nederlands. 

Vrouwen boven overigens in deze editie van de muziekwedstrijd. De tweede plaats is voor TEUN, ofwel zangeres Teun Truijen. TJE, nog een band aangevoerd door een zangeres, vervolledigt de top 3. De publieksprijs gaat naar Koala Disco.

Volgens Bart Vanegeren, hoofdredacteur van Humo en voorzitter van de jury, was de winnaar kiezen een "moeilijke klus". "Het was een erg sterke editie." Tijdens de show werd Jean-Marie Aerts, de onlangs overleden gitarist van onder meer T.C. Matic, meermaals geëerd. 

Maria Iskariot volgt op de erelijst Bluai op. Ze komen in een indrukwekkend lijstje met onder meer Meskerem Mees, Das Pop, dEUS, Milow, Goose, Jasper Erkens, Novastar, Noordkaap, Hickey Underworld, Steak Number Eight, Mintzkov, Evil Superstars, School is Cool, Admiral Freebee, Absynthe Minded en Compact Disk Dummies. 

2024-04-28T21:02:24Z dg43tfdfdgfd