MAKERS 'FALLOUT' HINTEN NAAR SEIZOEN 2: NIEUWE MONSTERS EN NIEUWE LOCATIE

Komt er na het eerste seizoen van Fallout (2024– ) nog een vervolg? Als het aan makers Jonathan Nolan en Graham Wagner ligt wel. De makers hinten naar hun visie van een tweede seizoen.

Bekende monsters

Zonder spoilers over het plot van de seizoensfinale weg te geven, zien we in de laatste aflevering heel kort een Deathclaw in de woestijn. Dit zijn enkele van de meest angstaanjagende en moeilijk te verslaan monsters in de Fallout-games, en nu lijkt het erop dat ze in seizoen 2 zullen verschijnen.

We wilden Deathclaws hebben, maar we wilden het niet zomaar weggooien. Het is zo'n monumentaal stuk. We willen iets bewaren voor seizoen 2 om het goed te kunnen doen, niet alleen maar iets toevoegen aan de enorme world-building die we al in seizoen 1 moesten doen. Dus, seizoen 2, we zijn erg enthousiast om eindelijk een van de meest iconische elementen van de games aan te pakken.

Graham Wagner in een interview met The Wrap

Nieuwe locatie

Tevens, helemaal aan het einde, zien we New Vegas, en Westworld-maker Nolan is er op gebrand dat dit een grote locatie wordt in een toekomstig seizoen: "Er is één locatie in het bijzonder die mij na aan het hart ligt en die ik graag zou verkennen als we de kans kregen". Prime Video moet nog officieel groen licht geven voor een tweede seizoen, maar met de enorm hoge kijkcijfers van het eerste weekend op de streamingdienst, lijkt dit een kwestie van tijd.

Eerste seizoen nu te zien

De serie, die zich baseert op de gelijknamige games, speelt zich zo'n 200 jaar na de uitbraak van een enorme nucleaire oorlog af: de fallout. Bovengronds leven mensen die te maken krijgen met enorm veel straling, terwijl er ondergronds hele gemeenschappen zijn gevormd in zogeheten vaults, waar zij veilig zijn voor straling en ooit de aarde opnieuw hopen te koloniseren. Maar als mensen van boven een vault binnen dringen, staat het leven van Lucy voorgoed te veranderen...

2024-04-16T14:22:37Z dg43tfdfdgfd