KIEFT HEKELT 'SLIJMERIGE' KUYT EN JANSSEN: ''DAT IS HELEMAAL GEEN REëEL BEELD''

Wim Kieft heeft zich flink gestoord aan de woorden van onder anderen Dirk Kuyt en Vincent Janssen met betrekking tot de Nederlandse pers. Volgens de oud-prof maakt het duo zich schuldig aan 'slijmerig gedrag'. 

"Dirk was echt een grote voetballer, meer dan honderd interlands, internationale wedstrijden gespeeld...", begint Dick Advocaat begripvol het gesprek bij Veronica Offside over de kritiek die Kuyt uitte aan het adres van de Nederlandse media. Die zou in de ogen van de trainer van het Belgische Beerschot te kritisch zijn. Advocaat lijkt begrip te hebben voor die uitspraak.

Kieft onderbreekt Advocaat al snel en laat een ander geluid horen. "Tuurlijk krijg je kritiek als je een grote trainer bent. Wat een beetje vervelend is voor Dirk, is dat het op een gegeven moment over andere dingen ging dan zijn prestaties als trainer. Dat hij z'n haar of z'n tanden had gedaan, over z'n uiterlijk. Verder wordt ik wel een beetje moe van dat soort dingen."

Ook Royal Antwerp FC-spits Vincent Janssen moet het ontgelden. "Lekker makkelijk lullen, weet je. Dat het allemaal zo kritisch is in Nederland en dat ze in België allemaal zo aardig en zo leuk zijn. Dat is helemaal geen reëel beeld. Want als het slecht gaat, krijg je daar net zoveel kritiek als in Nederland. Dat is een beetje slijmerig gedrag."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

2024-04-16T06:06:58Z dg43tfdfdgfd