KEVIN SPACEY REAGEERT OP BESCHULDIGINGEN IN NIEUWE DOCUMENTAIRE: "NIETS ILLEGAALS GEDAAN"

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft gereageerd op nieuwe beschuldigingen van misbruik die tegen hem worden gedaan in de nog niet uitgezonden documentaire 'Spacey Unmasked'. Hij ontkent dat er sprake was van illegaal gedrag.

De tweedelige documentaire wordt op 6 en 7 mei uitgezonden door de Britse zender Channel 4. Tien mannen beschuldigen de 64-jarige acteur van seksueel geweld. Het zou ook gaan om nieuwe beschuldigen.

Spacey liet donderdag via de sociaalnetwerksite X al weten dat hij aan de zender zeven dagen tijd heeft gevraagd om op de beschuldigingen te reageren. Channel 4 heeft het verzoek van Spacey geweigerd, aldus de acteur.

In een interview met onafhankelijk journalist Dan Wootton verzet Spacey zich tegen de beschuldigingen. "Heb ik ooit iets gehad met een andere acteur? Ja. Heb ik wel eens een onhandige poging gedaan bij iemand die uiteindelijk niet geïnteresseerd bleek te zijn? Ja", zegt Spacey. "Dat was misschien niet de beste beslissing en het is een beslissing die ik vandaag niet meer zou nemen. Maar het gebeurde en het was niet illegaal."

Spacey noemt de documentaire ook "eenzijdig". "Ik zal niet achteroverleunen en worden aangevallen door deze documentaire van een uitstervende zender, in een wanhopige poging om kijkcijfers te krijgen."

In de nasleep van de #MeToo-beweging waren in 2017 verschillende slachtoffers naar voren gekomen die de acteur beschuldigden van seksueel misbruik. Dat leidde tot een abrupte onderbreking van de carrière van de tweevoudige Oscar-winnaar. Spacey moest ook vertrekken uit de populaire Netflix-serie 'House of Cards'.

Spacey heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Rechtbanken in New York en in Londen hebben hem vrijgesproken.

2024-05-04T10:20:07Z dg43tfdfdgfd