HOE ZIT HET MET DE VOORTGANG VAN DE BELOOFDE 'PIRATES OF THE CARIBBEAN'-REBOOT?

Hoe zit het met de toekomst van Pirates of the Caribbean en Jack Sparrow? Plannen zijn er genoeg, bleek jaren geleden al, maar écht concreet willen de geluiden ook in 2024 nog niet worden. Toch heeft producent Jerry Bruckheimer van de week weer eens zijn prioriteiten op een rijtje gezet.

Dragende kracht

Bruckheimer is sinds 2003 betrokken bij elke Pirates-film die de bioscoopzalen bestormt, en was ook een dragende kracht achter het nostalgische succes van Top Gun: Maverick (2022). In gesprek met ComicBook vergelijkt de industrieveteraan de 'star quality' van Tom Cruise met de plannen die hij voor Pirates heeft:

Bij Top Gun heb je te maken met een acteur die iconisch en briljant is. Maar hoe lang het duurt voordat hij zich weer met [de franchise] bezig kan houden, zou ik je niet kunnen vertellen. Met Pirates willen we dan ook een reboot doen, en dat is makkelijker te realiseren, want je hoeft niet op bepaalde acteurs te wachten

Jerry Bruckheimer

Hoeveel kun je uitsluiten?

De producent hint met zijn uitspraken nog maar eens naar het feit dat we Johnny Depps Jack Sparrow en andere sterren (lees: Keira Knightley, Orlando Bloom) in principe niet meer in een zesde Pirates-titel terug hoeven te verwachten. Toch zette Bruckheimer de deur op verschillende momenten toch weer op een kier, waardoor het nooit helemaal uit te sluiten viel dat Depp alsnog gestrikt zou worden.

Eén ding staat voorop, die reboot moet er echt wel gaan komen - ook als we Depp niet meer terugzien. In 2022 verduidelijkte Bruckheimer dat er twee projecten in ontwikkeling zijn; de reboot is het hoofdproject, en krijgt voorrang, en vervolgens zijn er ook nog altijd plannen voor een 'vrouwelijke versie' met Margot Robbie.

Wachten op castingnieuws

In gesprek met ComicBook onderstreepte Bruckheimer de prioriteit van de 'eerste' reboot, die geschreven wordt door The Last of Us-scenarist Craig Mazin en Ted Elliott. Laatstgenoemde pende ook de eerste vier Pirates-films neer. "We schreven een fantastisch script, maar toen kwamen de stakingen", zei Mazin in 2023.

De verwachting is dat er (hopelijk) binnen niet al te lange tijd heuglijk castingnieuws te melden valt, waarbij (naar verluidt) jonge acteurs de geliefde franchise dan eindelijk nieuw leven in mogen gaan blazen. En of er dan ook nog iemand een cameo of verrassingsrol uit de hoge hoed tovert, weet je natuurlijk maar nooit...

2024-03-28T11:08:33Z dg43tfdfdgfd