'GOLDENEYE'-STER PRIJST GETIPTE JAMES BOND-VERTOLKER: 'HIJ ZOU HET KUNNEN'

Als het aan Pierce Brosnan ligt, is Aaron Taylor-Johnson een ideale kandidaat om zich in de nabije toekomst in het maatpak van 007 te hijsen. Nu de geruchten dat de Kick-Ass-acteur wel eens de nieuwe James Bond zou kunnen worden aanhouden, ziet de GoldenEye-ster reden genoeg om de Brit een aanmoedigend duwtje in de rug te geven.

Vader en zoon

Brosnan deed zijn uitspraken in The Ray D'Arcy Show, waar hij in herinnering bracht hoe hij Taylor-Johnson zo'n vijftien jaar terug leerde kennen. De twee speelden samen in The Greatest (2009), een drama over rouwverwerking waarin Brosnan en Taylor-Johnson vader en zoon vertolken. "Hij was de beste in The Greatest", is de voormalige Bond-ster stellig. "Dus ja, ik zou mijn houd voor hem afnemen".

Ik denk dat de man de gelaatstrekken, het talent en het charisma heeft om Bond te spelen

Pierce Brosnan

Verboden voor onbevoegden

Brosnan speelde de beroemde geheim agent zelf vier keer: in GoldenEye, Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999) en Die Another Day (2002). Onlangs kwam de acteur meermaals negatief in het nieuws nadat hij in het nationale Yellowstone-park buiten de gebaande paden had gewandeld.

Lastercampagne

De naam van Taylor-Johnson zingt al langer rond als de opvolging van Daniel Craig ter sprake komt, al heeft de politieke situatie in Israël en Gaza de kansen van de acteur wel verder gecompliceerd. Taylor-Johnson is namelijk Joods, en dat leidde er een tijdje terug toe dat de hashtag #BoycottJamesBond even trending was op X. Toch tipte de voorname Britse krant The Sun hem onlangs nog maar eens voor de rol, om daaraan toe te voegen dat er zelfs al een formeel aanbod is gedaan.

Dat uitgerekend Brosnan zo enthousiast over Taylor-Johnson is, lijken we ondertussen niet ál te serieus te moeten nemen. Enkele weken terug liet de Mamma Mia!-ster nog weten dat hij Oppenheimer-acteur Cillian Murphy [ook] geknipt achtte voor de felbegeerde rol.

2024-03-28T09:23:16Z dg43tfdfdgfd