FILMS OP TV: ALLE FILMTIPS VOOR KOMENDE WEEK

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de Oscargenomineerde actiefilm Rise of the Planet of the Apes (2011).

Uitgelichte films op tv week 17

Vandaag zendt RTL7 The Hitman's Bodyguard (2017) uit. De Wit-Russische dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman) staat terecht wegens genocide. Het proces verloopt niet goed voor het openbaar ministerie, aangezien de getuigen veelal dood worden gevonden. Ze hebben echter één troef: huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) is bereid te getuigen. Interpol probeert Kincaid in het proces te krijgen, maar nadat het konvooi in een hinderlaag is gelopen, schakelt Interpol-agent Amelia Roussel (Elodie Yung), die zich ervan bewust is dat er een spion in haar eigen organisatie zit, hulp van buitenaf in: de lijfwacht Michael Bryce (Ryan Reynolds).

Dinsdag is Bruce Willis in Glass (2019) te zien. David Dunn (Willis), de man die niet kapot te krijgen is, heeft een team gevormd samen met zijn zoon Joseph (Spencer Treat Clark) om lokale misdadigers aan te pakken. Als in het nieuws komt dat er wederom tienermeisjes zijn ontvoerd, starten ze een onderzoek.

Woensdag wordt de meeslepende apenfilm Rise of the Planet of the Apes (2011) uitgezonden. Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek, neemt Will de jonge chimpansee Caesar mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de mensheid, begint hij een grote strijd om alle apen te bevrijden.

Donderdag kijk je naar Dennis Quaid in misdaaddrama Vantage Point (2008). De president van de Verenigde Staten is in Salamanca, Spanje, en staat op het punt de stad toe te spreken op een openbaar plein. Maar dan klinken erschoten en de president valt. Gaandeweg ontdekken we wie er achter het complot zit...

Vrijdag is het de beurt aan Awkwafina in The Farewell (2019). Een eigenzinnige Chinees-Amerikaanse vrouw keert terug naar China wanneer bij haar geliefde oma terminale kanker wordt geconstateerd. Billi worstelt met de beslissing van haar familie om oma in het ongewisse te laten over haar eigen ziekte terwijl ze allemaal een geïmproviseerde bruiloft organiseren om oma nog een laatste keer te zien.

Zaterdag wordt gevierd met Goodbye Christopher Robin (2017), over de relatie tussen schrijver AA Milne en zijn zoon Christopher Robin en hoe dit de inspiratie werd voor Winnie de Poeh.

De week wordt afgesloten met Steven Spielbergs piratenfilm Hook (1991). Als kapitein James Hook een groep kinderen ontvoert, moet een volwassen Peter Pan terugkeren naar Neverland en zijn jeugdige geest terugwinnen om zijn oude vijand uit te dagen.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

2024-04-22T09:16:19Z dg43tfdfdgfd