CHRISTOPHER NOLAN EN ECHTGENOTE EMMA THOMAS KRIJGEN BRITS RIDDERSCHAP VOOR WERK AAN 'OPPENHEIMER'

Nadat Oppenheimer (2023) zeven Oscars heeft binnengehaald zullen regisseur Christopher Nolan en zijn vrouw, maar ook producent van de film, Emma Thomas een bijzondere onderscheiding krijgen. Het koppel zal binnenkort een ridderorde en het ridderschap ontvangen, zo meldt de Britse regering in een verklaring.

Nominaties

Nolan (53) werd in Londen geboren en heeft een Britse vader en een Amerikaanse moeder. Hij ontmoette filmproducent en zijn toekomstige vrouw Thomas (53) toen ze allebei naar het University College in Londen gingen. Samen werkten ze onder andere aan Memento (2000), Inception (2010) en Dunkirk (2017) waar ze eerder al Oscarnominaties mee wisten te behalen. Oppenheimer is echter pas de eerste film waarmee Nolan en Thomas bij de ceremonie hebben gewonnen.

Eren voor hun diensten

De erkenning vanuit het VK komt nadat de biopic over J. Robert Oppenheimer, de 'vader van de atoombom', het prijzenseizoen heeft gewonnen. Met maar liefst zeven Oscars op zak, waaronder Beste Film en Beste regisseur, wil de Britse regering het koppel ridderen en eren voor hun diensten aan de film.

Verrassing

Het nieuws van hun onderscheidingen komt voor velen een beetje als een verrassing, aangezien ze meestal twee keer in het jaar worden uitgereikt: één keer om het nieuwe jaar in te luiden en dan op de verjaardag van Koning Charles III, die de onderscheidingen toekent. De onderscheidingen worden soms toegekend na speciale prestaties, vaak op het gebied van sport en kunst.

2024-03-29T10:25:42Z dg43tfdfdgfd