DE 4 "HOBBITS" BRENGEN ODE AAN OVERLEDEN COLLEGA BERNARD HILL, BEKEND VAN 'THE LORD OF THE RINGS' EN 'TITANIC'

Hill stierf vanochtend, bevestigt zijn agentschap. Zijn verloofde Alison en zijn zoon Gabriel waren bij hem. Waaraan hij is gestorven, is nog niet duidelijk. 

De Britse acteur brak begin jaren 80 door als Yosser Hughes in de dramareeks 'Boys from the blackstuff'. Maar hij blijft vooral bekend als kapitein Edward Smith in 'Titanic' en koning Théoden in Peter Jacksons 'The lord of the rings'.

Elijah Wood, Billy Boyd, Dominic Monaghan en Sean Astin zeggen vaarwel tegen hun "grappige, norse en mooie vriend". Zij speelden de 4 hobbits in 'The lord of the rings' en stonden gisteren toevallig op een Comic Con-beurs in Liverpool. 

"We verliezen een familielid", vertelden ze op het podium. "Niemand vertolkte beter het woord van Tolkien dan Bernard", vond acteur Boyd (Pippin).

Hill maakte zijn intrede in de 2e 'Lord of the rings'-film: 'The two towers' uit 2002. En hij keerde terug voor 'The return of the king' (2003) die goed was voor 11 Oscars en daarbij geen enkele nominatie liet liggen.  

Hill was gisteren nog op tv te zien voor het 2e seizoen van 'The responder', een BBC-drama met Martin Freeman in de hoofdrol. "Zijn lange carrière gevuld met iconische en opmerkelijke rollen is het bewijs van zijn ongelofelijk talent", aldus BBC.

2024-05-05T17:24:24Z dg43tfdfdgfd