BRITNEY SPEARS EN HAAR VADER BEREIKEN SCHIKKING IN LANG JURIDISCH GESCHIL

De Amerikaanse zangeres Britney Spears en haar vader zijn tot een akkoord gekomen in een juridisch geschil dat al jaren duurde. Ze bereikten een schikking van meerdere miljoenen dollar in een rechtbank in Los Angeles over de betaling van de juridische kosten en andere uitgaven van de 71-jarige Jamie Spears.

Daarmee is het geschil over de voogdij nu definitief voorbij, schrijft CNN. De details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt, maar de advocaten van beide partijen bevestigen aan verschillende media dat er een akkoord is.

"Hoewel de voogdij in november 2021 werd beëindigd, is haar wens voor vrijheid nu echt vervuld", zegt de advocaat van de zangeres, Mathew Rosengart. "Haar vrijheid betekent nu ook dat ze niet meer in de rechtbank hoeft te verschijnen of zich met de zaak moet bezighouden."

Volgens advocaat Alex Weingarten is vader Jamie "blij dat het allemaal voorbij is". Volgens de New York Times is hij nu definitief ontslagen als beheerder van de bezittingen van zijn dochter. Of de schikking ook leidt tot een verzoening tussen de popzangeres en haar vader, is nog maar de vraag.

Spears is een van de meest succesvolle vrouwelijke artiesten in de muziekgeschiedenis. In 2008 nam haar vader de voogdij van haar over nadat ze een mentale inzinking had gekregen door persoonlijke en professionele problemen. De zangeres werd midden november 2021 na een lange juridische strijd van haar voogdij verlost.

2024-04-28T11:56:40Z dg43tfdfdgfd