ANNE HATHAWAY OVER 'SMERIG' AUDITIEVERZOEK UIT BEGINJAREN: 'ERGER KON HAAST NIET'

Anne Hathaway is binnenkort op Prime Video te zien in The Idea of You (2024), een lichtvoetige romcom die bij zijn festivalpremière alvast enthousiast werd ontvangen. De actrice heeft het de voorbije jaren duidelijk beter naar haar zin dan toen ze net begon, bewijst een nieuwe ongemakkelijke anekdote uit die periode.

Tien mannen, één ster

Hathaway begon met acteren aan het einde van de jaren '90, en beleefde haar doorbraak met de bekende komedie The Princess Diaries (2001) (met Julie Andrews). In gesprek met V Magazine onthult de actrice dat het in die tijd 'normaal' was dat ze met verschillende mannen moest zoenen tijdens screentests:

Ze vertelden me, 'er komen tien mannen langs en jij bent de ster. Kijk je er niet naar uit om ze allemaal het hof te maken'?

Anne Hathaway

'Ligt het aan mij?'

Hathaway werd bepaald niet vrolijk van dit verzoek, en vooral van de manier waarop het werd gevraagd en normaal werd geacht. Toch vroeg ze zich destijds af of er iets mis met haar was, mede omdat ze te weinig mensen in haar omgeving die haar eigen indruk konden bevestigen. Het verzoek voelde smerig, stelt de Les Misérables-ster, maar ze was zich er ook bewust van wat ze zou verliezen als ze niet zou meewerken.

Screentests toen en nu

"Het was geen machtsspel, niemand probeerde me echt tot iets te dwingen", relativeert Hathaway de situatie ietwat. "Maar het was een andere tijd. Nu weten we beter". De audities van The Idea of You, Hathaways nieuwste film, verliepen dan ook heel anders. De acteurs die in aanmerkingen kwamen, moesten een nummer uitkiezen waarvan ze dachten dat hun personage het kon waarderen, en dan moesten ze er met Hathaways personage op dansen en een korte dialoog improviseren.

Benieuwd naar het resultaat? De romcom, met Nicholas Galitzine als uitverkoren tegenspeler, is vanaf 2 mei te streamen op Prime Video.

2024-04-23T10:20:02Z dg43tfdfdgfd