AARON SORKINS VERVOLG OP 'THE SOCIAL NETWORK' NEEMT EEN ONVERWACHTE WENDING

Al jaren wordt er gesproken over een vervolg op The Social Network (2010). Zowel regisseur David Fincher als schrijver Aaron Sorkin hebben hun interesse in een tweede film publiekelijk geuit. Sorkin laat nu weten dat hij momenteel werkt aan een film die dienst kan doen als vervolg op de populaire film. Verrassend genoeg staat de pro Donald Trump-bestorming van het Capitool centraal in het verhaal.

De schuld van Facebook

De bestorming van het Capitool vond plaats op 6 januari 2021. Fanatieke aanhangers van president Donald Trump wilden de verkiezingsoverwinning van de democraat Joe Biden op gewelddadige wijze tegenhouden. Bij de bestorming kwamen wel vijf mensen om het leven. Nog nooit eerder werd het congres aangevallen. Zowel de FBI als politieke experts beschouwen de actie als binnenlands terrorisme en poging tot een staatsgreep. Wat heeft dit met The Social Network te maken, vraag je je nu wellicht af. Sorking is daar erg duidelijk over: "Ik geef Facebook de schuld van de gebeurtenissen op 6 januari."

Geen integriteit

Wie weten wil waarom Sorkin zo overtuigd is dat Facebook een dermate grote rol heeft gespeeld in de bestorming zal een bioscoopkaartje moeten kopen, zo adviseert de schrijver zelf. Wel laat hij het volgende weten:

Facebook heeft onder andere zijn algoritme afgestemd om het meest verdeeldheid zaaiende materiaal te promoten. Het zou zogenaamd de betrokkenheid vergroten (...) Er zou constant een balans moeten worden gezocht tussen groei en integriteit, maar Facebook denkt alleen aan groei.

Aaron Sorkin

Voorlopig zullen we nog moeten wachten met het kopen van een bioscoopticket. Het project bevindt zich in een zeer vroeg stadium.

2024-04-27T10:35:36Z dg43tfdfdgfd