'28 DAYS LATER'-VERVOLG VINDT ZIJN HOOFDROLSPELERS: NIEUWE TRILOGIE IN DE MAAK

De plannen om het apocalyptische universum van 28 Days Later (2002) nieuw leven in te blazen beginnen serieus vorm te krijgen. Waar eerder al bekend werd dat er niet één, maar drie nieuwe vervolgfilms in de pijplijn zitten, pakt studio Sony Pictures nu uit met drie uiterst bekende hoofdrolspelers.

Onprettig ontwaken

28 Years Later pakt de draad op - je raadt het al - 28 jaar nadat een virusuitbraak de wereld in een grote zombiekooi veranderde. Cillian Murphy speelde in de horrorhit uit 2002 een fietskoerier die uit een coma komt en zo wordt verrast door het feit dat het noodlot heeft toegeslagen. Een tegenvaller voor fans van de Ierse acteur is dat Murphy voor zover bekend niét terugkeert in de eerste van de aangekondigde vervolgfilms; hetzelfde gold al voor het gematigder ontvangen 28 Weeks Later (2007).

Uitbreiding

De eerste 28-film werd geregisseerd door Danny Boyle (Yesterday (2019)), en diezelfde Boyle is ook nu weer ingestapt om de eerste vervolgfilm voor zijn rekening te nemen. Vrij rap na het nieuws dat dit vervolg er komt, scheen ook al door dat 28 Years Later een trilogie moest worden, al was er op dat moment nog geen studio aan boord.

Niet de minsten

28 Days Later-schrijver (en Civil War-regisseur) Alex Garland sluit zich opnieuw als scenarist bij de franchise aan. Eerder deze maand werd ook al duidelijk dat Candyman-maker Nia DaCosta voor deel 2 zal tekenen. En de sterren dan? Dat worden (ook) niet de minsten: Deadline meldt dat Killing Eve-ster Jodie Comer, vermeende Bond-kandidaat Aaron Taylor Johnson en Ralph 'Voldemort' Fiennes inmiddels hebben toegehapt.

Het is de bedoeling dat 28 Years Later (voorlopig: Part 1, 2 & 3) wereldwijd in de bioscopen gaan verschijnen. Wanneer is nog niet bekend.

2024-04-25T07:56:59Z dg43tfdfdgfd