STREAMZ VERLIEST BINNENKORT GROOTSTE DEEL HBO-AANBOD

Streamz verliest door de komst van het Amerikaanse HBO Max naar Vlaanderen vanaf 1 juli het grootste deel van de HBO-reeksen in zijn aanbod. Het kan wel het tweede seizoen van 'House of The Dragon', een spin-off van 'Game Of Thrones', nog aanbieden.

Warner Bros. Discovery maakte dinsdag bekend dat het zijn streamingdienst HBO Max op 1 juli lanceert in België. Dat heeft een impact op Streamz. De streamingdienst van Telenet en DPG Media ziet een extra concurrent opduiken, die bovendien de rechten bezit op de reeksen van productiehuis HBO die hij aanbiedt.

Streamz-klanten zullen vanaf 1 juli een groot deel van de HBO-programma's uit het aanbod zien verdwijnen. Niet de volledige catalogus verdwijnt in één klap. Streamz mag voor de reeksen die het afgelopen jaar zijn uitgekomen, de licentieperiode nog uitdoen. Zo blijft 'The Regime' met Kate Winslet bijvoorbeeld nog tot 3 maart volgend jaar.

Ook de series die nog verschijnen tussen nu en 30 juni, kan Streamz nog laten zien. Dat is goed nieuws voor fans van 'House of the Dragon'. Het tweede seizoen van die prestigieuze reeks zal nog volledig te zien zijn op Streamz, gelijktijdig met de Amerikaanse release en tot 12 maanden na uitzending.

Streamz voerde vorig jaar een commerciële koerswijziging door en legde de focus meer op Vlaamse reeksen. Toch wil de dienst ook nog internationale content aanbieden, luidt het. Het werkt daarvoor samen met andere internationale spelers zoals Paramount, Sony, Universal, Lionsgate en Amazon.

Volgens de jongste Digimeter, een mediaonderzoek van onderzoeksinstelling imec, bereikt Streamz 15 procent van de Vlamingen. Netflix is de onbetwiste marktleider met 48 procent, gevolgd door Disney+ met 21 procent.

2024-05-07T13:22:02Z dg43tfdfdgfd