HUMO'S ROCK RALLY VAN START IN ANCIENNE BELGIQUE

In de Ancienne Belgique in Brussel is zondagmiddag de finale 24ste editie van Humo's Rock Rally van start gegaan. Tijdens de finale van de tweejaarlijkse wedstrijd gaan tien bands met elkaar de strijd aan om de opvolger van Bluai te worden.

Uit 782 inzendingen werden 53 artiesten geselecteerd. Die namen het in voorrondes al op tegen elkaar om tot de tien finalisten te komen. Het West-Vlaamse Tje mocht zondag de spits afbijten, gevolgd door Edouard Van Praet. De andere acht bands zijn, in volgorde van optreden, Aäron Koch, Those Who didn't, Koala Disco, Waste, Lézard, Zegel, Teun en Maria Iskariot.

Bart Vanegeren, de hoofdredacteur van Humo, vindt het belangrijk om de bands te helpen lanceren: "Alle beetjes helpen. Het is goed dat je een zetje kan krijgen om onder de aandacht te komen van de muziekliefhebber", meent hij. Hij wijst erop dat er al veel grote groepen dankzij de Rock Rally gelanceerd zijn. "De winnaar krijgt een geweldige duw in de rug", aldus Vanegeren.

Het niveau ligt deze editie hoog, zegt Vanegeren. "De jury vertelt mij dat het een sterke selectie is dit jaar en ik ben het daarmee eens. Het is een opvallend sterke selectie in de breedte, dus het wordt een spannende beslissing voor de jury."

Rond 21.30 uur, na een optreden van Meltheads, de tweede plaats van editie 2022, maakt de vakjury de winnaar bekend.

2024-04-28T15:12:21Z dg43tfdfdgfd