ANTILLIAANSE FEESTEN PAKKEN UIT MET RYAN CASTRO, ORQUESTA ARAGóN EN BROEDERLIEFDE

De Antilliaanse Feesten hebben met onder meer Ryan Castro, Orquesta Aragón en Broederliefde de eerste namen bekendgemaakt voor de editie 2024. Die vindt plaats op 8, 9 en 10 augustus in Hoogstraten. Het festival van de Caribische muziek, een van de grootste in zijn soort ter wereld, blijft zo trouw aan zijn tradities van onder meer salsa, zouk, bachata, reggaeton, en reggae.

Ryan Castro is een Colombiaanse zanger die naar Curaçao verhuisde en daar de voorbije jaren een unieke mix creëerde van trap, afro en reggaeton. Hij is onder meer bekend van zijn samenwerking met J. Balvin en de hit "Nivel De Perreo".

Het Cubaanse Orquesta Aragón draait al wat langer mee, 80 jaar en drie generaties muzikanten om precies te zijn, en brengt traditionele Cubaanse son met als basis slaggitaar en contrabas, uitgebreid met blaasinstrumenten, viool en fluit. De groep is zelfs Unesco-werelderfgoed. Broederliefde is dan weer een populaire Nederlandse hiphopband met Caribische invloeden.

Nog op de affiche staan de Haïtiaanse dj Michaël Brun, zoukband Ori & The Weyes, de zestienkoppige Cubaanse band Havana D'Primera, het Arubaanse ensemble Tsunami Band, de Curaçaose zanger Ir Sais en de Congolese zanger, muzikant en danser Awilo Longomba.

De Antilliaanse Feesten gaan door in Hoogstraten, van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 augustus. Combitickets voor het hele weekend kosten 175 euro inclusief camping en 125 euro zonder camping. Dagtickets kosten 67 euro voor vrijdag en zaterdag, en 35 euro voor donderdag. Er zijn ook combitickets voor twee dagen beschikbaar.

2024-03-29T13:13:34Z dg43tfdfdgfd